Γιώργος Βενετούλιας

Ο Γιώργος Βενετούλιας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972.

Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική, προερχόμενος από καλλιτεχνική οικογένεια. Συμμετείχε στη χορωδία Ηλιούπολης, ξεκίνησε τις σπουδές του στο αρμόνιο και στη συνέχεια στο κλασσικό πιάνο. Σπούδασε Ειδικό Αρμονίας, στο Ωδείο «Δημήτρης Μητρόπουλος».

Σε ηλικία 19 ετών ξεκινάει τις σπουδές στο κλασσικό κλαρινέτο με καθηγητή τον Απόστολο Χατωνίδη.

Το 1996 υπηρετεί ως έφεδρος στρατιώτης-μουσικός στη στρατιωτική μπάντα της Δυτικής Μακεδονίας, στην Καστοριά. Ως πολίτης πλέον, συνεχίζει σπουδάζοντας παράλληλα και τενόρο, σοπράνο σαξόφωνο.

Το 2000 εγκαθίσταται στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά, συνεχίζοντας τις σπουδές του στο κλαρινέτο με καθηγητή τον Βαγγελη Παπαδάκη.

Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους συνθέτες, τραγουδοποιούς και μαέστρους. Είναι ο μοναδικός κλαρινετίστας στην Κρήτη, που αναβίωσε το κλαρινέτο ως σολιστικό όργανο στις jazz μπάντες της Νέας Υόρκης και του Παρισίου, της δεκαετίας του 1930. Παίζει διάφορα πνευστά, όπως Φλογέρα (Recorder), παραδοσιακή φλογέρα Κρήτης (Θιαμπόλι), Duduk και ιρλανδική φλογέρα.

Ανάμεσα στις συνεργασίες του είναι με το Λίνο Κόκοτο, το Λεωνίδα Μαριδάκη, το Γιώργο Γκλάβα, το Γιάννη Γιαννακάκη, το Γιάννη Ψαρουδάκη, το Δημήτρη Κολιακουδάκη, τη Σοφία Πατέλη και το συγκρότημα «Οκτάβα».

Είναι ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος gypsy jazz «Major Swing» και του μουσικού σχήματος «Καθ’ ωδών».

Επίσης είναι μέλος της μουσικοθεατρικής όμαδας «PassePartout».

Από το 2017 ζει στη πόλη της Λαμίας και εργάζεται ως μουσικός και συμμετέχει στο μουσικό σύνολο «Midnight Blue and Friends».