Ντράμς

Walnut-Kit-With-ReflectionsΤο μάθημα έχει ως στόχο να διδάξει την τέχνη των τυμπάνων, μέσα απο μια μουσική προσέγγιση, με στόχο να καταφέρει ο σπουδαστής να γίνει ένας drummer που έχει κατανοήσει το ρόλο του οργάνου μέσα σε ένα μουσικό σύνολο, να γίνει τελικά ένας ολοκληρωμένος μουσικός και να μπορεί να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε μουσική κατάσταση.

   Τα ντραμς ανήκουν στα σύγχρονα όργανα. Τα σύγχρονα όργανα δεν είναι αναγνωρισμένα από το ελληνικό κράτος. Το ωδείο μας, στην ανάγκη των μαθητών για πιστοποίηση των σπουδών τους, έχει ξεκινήσει συνεργασία με το  ROCKSCHOOL COLLEGE OF LONDON, ώστε να παρέχουμε σε αυτούς διεθνώς αναγνωρισμένους και διαβαθμισμένους τίτλους σπουδών.

Στο τομέα της σύγχρονης μουσικής και ειδικότερα των ντραμς, ακολουθείται  από το ωδείο μας, το πρόγραμμα σπουδών του ROCKSCHOOL.  Η σύγχρονη αντίληψη που διέπει το πρόγραμμα σπουδών έχει ως στόχο να φέρει το μαθητή σε επαφή με όλα τα είδη της σύγχρονης μουσικής  όπως rock, hard rock, heavy metal, blues, latin , pop, hip hop και φυσικά jazz.

Η μέθοδος είναι βασισμένη στα backing tracks. Τι είναι τα backing tracks;

Κάθε μαθητής παραλαμβάνει ένα βιβλίο το οποίο περιέχει ένα cd με τα κομμάτια, τις τεχνικές ασκήσεις και τα ear tests. Το κάθε κομμάτι υπάρχει μέσα στο cd 2 φορές. Στο πρώτο track ακούγεται το κομμάτι με όλα τα όργανα ενώ στο αμέσως track ακούγονται μόνο τα όργανα συνοδείας δίχως το ντραμς το μέρος του οποίου καλύπτει από πάνω ο μαθητής διαβάζοντας τη παρτιτούρα που του έχει δοθεί. Με αυτό τον τρόπο ο μαθητής έχει μια πρώτη αίσθηση σχετικά με το πώς είναι να παίζεις με ορχήστρα ενώ ταυτόχρονα αποκτάει  γρήγορα την αίσθηση του ρυθμού και της έκφρασης.

Στα ντραμς υπάρχουν 9 επίπεδα σπουδών: Debut, Grade  2 – 8

Με το  πέρας των παραπάνω επιπέδων (grades) ακολουθούν τα διπλώματα.

Υπάρχουν δύο είδη διπλωμάτων στη ROCKSCHOOL.

To Performance Diploma (Δίπλωμα Ερμηνείας) και το Teaching Diploma (Δίπλωμα Διδασκαλίας).

Κάθε ένα από αυτά τα διπλώματα έχει δύο τύπους σύμφωνα με το NQF( National Qualification Framework).

 To επίπεδο 4 που είναι ισότιμο με ένα πρωτοετές bachelor και το επίπεδο 6 που είναι ισότιμο με bachelor.

Οι ονομασίες των διπλωμάτων είναι:

Diploma in Music Performance:DipRSL(Perf) at level 4 αντίστοιχο με το1ο έτος Bachelor

Diploma in Music Performance:LRSL(Perf) at level 6 αντίστοιχο μεBachelor

Diploma in Music Teaching:DipRSL(Perf) at level 4 αντίστοιχο με το 1οέτος Bachelor

Diploma in Music Teaching:LRSL(Perf) at level 6 αντίστοιχο με Bachelor

Καθηγητές Τμήματος