Γιάννης Καραβίας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο Εθνικό ωδείο και μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή του Δίπλωμα Ηλεκτρονικού Οργάνου με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και Διάκριση, Πτυχίο Αρμονίας με βαθμό Άριστα, Πτυχίο Αντίστιξης με βαθμό Άριστα Παμψηφεί, Δίπλωμα Πιάνου με βαθμό Άριστα, Πτυχίο Φούγκας με βαθμό Άριστα Παμψηφεί, και Certificate στο Grade 8 Theory of Music του ABRSM (Associated Board of the Royals Schools of Music) με Distinction.

Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια σχετικά με τις παραπάνω σπουδές, ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε το online σεμινάριο Jazz Improvisation με τον Gary Burton με βαθμό 94,2%. Επίσης έχει σπουδάσει Ναυπηγική. Από το 1987 έως το 1992 υπήρξε μέλος της χορωδίας  Μικρό Προκλασσικό Χορωδιακό Σύνολο Σπύρου Κλάψη, και της χορωδίας FonsMusicalis, με μαέστρο τον  Κωστή Κωνσταντάρα. Από το 1991 μέχρι και σήμερα έχει αναλάβει τη Διεύθυνση Χορωδίας και Ορχήστρας και διδάξει σε μεγάλα Ωδεία και Μουσικές Σχολές, ανάμεσά τους το Ωδείο Βορείων Προαστίων, τη Μουσική Σχολή Νέοι Ορίζοντες, το Δημοτικό Ωδείο Άμφισσας, το Πυθαγόρειο Ωδείο  το Μαιάνδριο Ωδείο κ.α.

Έχει γράψει Μουσική για Ντοκιμαντέρ και Θεατρικά Έργα, ενώ έχει κάνει πολλές Μεταγραφές για το Ηλεκτρονικό Όργανο, ανάμεσά τους και το Χαμόγελο της Τζοκόνταςτου Μάνου Χατζιδάκι. Με τον Τάκη Τζεβελέκο δημιούργησε το 2005 το μουσικό σχήμα C4-Quatre Clavier, με τον πρωτότυπο συνδυασμό του Πιάνου και του Ηλεκτρονικού Οργάνου.

Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς και συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό συναυλιών, όχι μόνο ως εκτελεστής Ηλεκτρονικού Οργάνου και Πιάνου , αλλά και ως Διευθυντής Μουσικών Συνόλων και Χορωδιών. Εκτός από τη διδασκαλία υπάρχει και ένα μεγάλο συνθετικό έργο, ένα μέρος του οποίου αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα σε CD.

Videos