Παναγιώτης Κέφος
Ο Παναγιώτης Κέφος, ξεκινά το 1985 με σπουδές jazz κιθάρας, στο επαγγελματικό τμήμα της Αιολικής Σχολής Μουσικής με καθηγητή τον Δημήτρης Αντωνάτο. Παράλληλα εργάζεται ως μουσικός θεάτρου σε αθηναϊκές παραστάσεις με συνθέτες τους: Χρήστο Λεοντή, Γιώργο Χατζηνάσιο, Στ. Κραουνάκη, κ.α.
Ακολουθούν σπουδές και πτυχίο στο Ειδικό Αρμονίας, (Άριστα) με καθηγητή τον Σπύρο Ραυτόπουλο, και στην Αντίστιξη , (Άριστα), με καθηγήτρια την Ιουλία Καραβασίλη Συνεχίζοντας τις σπουδές του στην κιθάρα παίρνει το Πτυχίο Κλασσικής Κιθάρας με γενικό βαθμό Άριστα Παμψηφεί, και καθηγητή τον Αλκιβιάδη Αναστόπουλο και Δίπλωμα Κλασσικής Κιθάρας, με καθηγητή τον Γιώργο Μουλουδάκη στο Athenaeum.
Το 1999 ιδρύει με την πιανίστα Μαρία Κεχαγιά τη Λοκρική Μουσική Σχολή στην Αταλάντη και από το 2000 ιδρύει την αναγνωρισμένη Μουσική Σχολή Παναγιώτη Κέφου στην Αμφίκλεια, όπου είναι μέχρι σήμερα καθηγητής κλασσικής και μοντέρνας κιθάρας, Αντίστιξης και Αρμονίας.
Στα 30 χρόνια της καλλιτεχνικής και εκπαιδευτικής του διαδρομής, έχει ιδρύσει και οργανώσει την Παιδική και Νεανική Ορχήστρα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αμφίκλειας (1993-2000), την Ορχήστρα Σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής του Π.Ο. Δήμου Αμφίκλειας ( 1994 – 2001), διευθύνει τη μεικτή Χορωδία του Συλλόγου Γυναικών Αμφίκλειας ενώ παράλληλα έχει παρακολουθήσει δεκάδες σεμινάρια, ανάμεσά τους: σεμινάριο ερμηνείας της Αναγεννησιακής και Μπαρόκ μουσικής με τον Νίκο Παναγιωτίδη , Masterclass στην κλασσική κιθάρα με τον Hubert Keppel,κ.α.
Η Μουσική Σχολή Παναγιώτη Κέφου, με επικεφαλή τον ίδιο,στα χρόνια της λειτουργίας της, έχει αναπτύξει πλούσια πολιτιστική δράση με όλους τους πνευματικούς και κοινωνικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής της Λοκρίδας και έχει οργανώσει συναυλίες και αφιερώματα με γνωστούς καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων: Νότης Μαυρουδής,Παναγιώτης Μάργαρης , Μιχάλης Κονταξάκης, Dejan Ivanovic, Παναγιώτης Μπαρμπερίου, Στέλλα Γαδέδη, Γιώργος Μουλουδάκης αλλά και με Καθηγητές Πανεπιστημίου (Αδάμ Αδάμ,κ.α)
Πηνελόπη Κέφου
Γεννήθηκε το 1995. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα χορού και πιάνου ενώ μεγαλώνοντας ασχολήθηκε και με την υποκριτική και το τραγούδι στην Αθήνα.
Είναι κάτοχος του Intermediate και Advanced One Ballet της Royal Academy of Dance.
Το 2013 ξεκινάει τις σπουδές της στο Musical Theater στο ετήσιο πρόγραμμα του Bird College στο Λονδίνο. Το 2014 αρχίζει τις σπουδές Χορού στο Kingston University του Λονδίνου, από το οποίο αποφοιτά με άριστα το 2017.
Παράλληλα με τις σπουδές παρακολουθεί το ετήσιο πρόγραμμα χορογραφίας στο Siobhan Davies Dance(2015-2016) και διδάσκει χορό σε παιδιά της England Sports Group και ως βοηθός, στο Chisenhale Dance Space στο Λονδίνο
Έχει λάβει μέρος στις εξής παραστάσεις : “ The Darkened Room” στο The Photographer’s Gallery,“ We may be sometime “ στο National Maritine Museum“ The Soft Pill “ Sofar Sounds“ Bollywood “ στο Saddlers Wells“ Dead Wives Society” στο Rose Theater “ Next Choreography Festival” στο Siodhan Davis Dance Η ίδια έχει χορογραφήσει και χορέψει το “ The Lobster” , το “Collage” στο Λονδίνο και στην παράσταση “ Η Ωραία Ελένη ”του Offenbach στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, που ξεκίνησε το 2016 και παίζεται μέχρι σήμερα.
Το 2017 ιδρύει τη δική της καλλιτεχνική ομάδα “ A Blooming Mess & Guest” και χορογραφεί τα έργα “ The Beginning” και “Solar Insanity”.1
Παναγιώτης Αδάμ
Σπούδασε σχέδιο στη σχολή του Θ. Παπιώτη, σκηνογραφία στη σχολή Ι.Α.S, Πιάνο στο Εθνικό Ωδείο και κατόπιν μαθήτευσε και δούλεψε δίπλα στη γλύπτρια Τίνα Παραλή, ειδικευόμενος στη γλυπτική θεάτρου.
Το 1994 φοιτά στη σχολή του «Θεάτρου Τέχνης» Καρόλου Κουν.
Έχει πάρει μέρος στις παραστάσεις: Ευριπίδη «Άλκηστις» (Χορός), Ιονέσκο «Το Παιχνίδι της Σφαγής» (Ζυλ) σκηνοθεσία Γ. Λαζάνη, M. Γκάτσο «Ένα Καπέλο Γεμάτο Βροχή» (Τζόνι), Μ Κορρέ «Ο Μίδας έχει αυτιά γαϊδάρου» (Λάκης), Αριστοφάνη «Αχαρνείς» (Ευριπίδης, Χορός) σκην. Α. Μιχόπουλου, Αισχύλου «Προμηθέας Δεσμώτης» (Κράτος) σκην. Χ. Καλαβρούζος.
Συμμετείχε επίσης στην μικρού μήκους ταινία «Πάμε Πάλι» (σκηνικά – κοστούμια) σε σκηνοθεσία Δ. Γιαμλόγλου.
Ως γλύπτης δούλεψε με τους σκηνογράφους: Γ. Ζιάκα, Γ. Πάτσα, Α. Δαγκλίδη, Ε. Νάθενα, Λ. Πεζανού, Α. Βέττα και με το ζωγράφο Α. Φασιανό.
Σκηνοθέτησε τις παραστάσεις : Ωραία Ελένη – J. Offenbach (2016),Le Nozze di Figaro – V. A. Mozart (2016), Θηλυκή Συμφωνία ( 2016), Ωραία Ελένη – J. Offenbach (2014-2015 ), Θέατρο OLVIO ,Dido & Aeneas – H. Purcell ( 2014-2015) ,Μετά από όνειρο – σκηνική σύνθεση πάνω στη δημοτική ποίηση (2013), Γυάλινα Πηγάδια – performance installation (2010), Η Παγίδα – Ρ. Τομά ( 2009), Οι Φασουλήδες με το Ρόπαλο – Φ. Γκ. Λόρκα ((2008),Μύθοι και Παρα-μύθοι (2008), ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης Madama Butterfly – G. Puccini (2006 ) σε συνεργασία με τον Π. Παπαγεωργόπουλο ,Θίασος Κώδικας ,Ο Χιονάνθρωπος των Χριστουγέννων, Μότσαρτ. Τα πρώτα χρόνια, Η πιο παράξενη ιστορία που έχω ακούσει, Χριστούγεννα στην Πόλη μας, Μια συναυλία… ένα παραμύθι, Νύχτα Χριστουγέννων, Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη ( 2004 – 2015) Δημοτικό Ωδείο Λαμίας σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης ,Ελίζα – Ξ. Καλογεροπούλου (1993)
Janet de Goed
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Groningen Ολλανδίας. Ασχολήθηκε με το χορό από μικρή ηλικία, φοιτώντας στη σχολή Gretel van Bruggen στο Groningen.
Είναι Πτυχιούχος της Dans Academie Arnhem (Ολλανδική Ακαδημία Χορού του Αρνεμ).
Είναι Πτυχιούχος της Royal Academy of Dance – London (RAD).
Είναι συνεργάτης με τη Βασιλική Ακαδημία Χορού του Λονδίνου (RAD).
Είναι κάτοχος διπλώματος διδασκαλίας στο BALLROOM end LATIN από το NBD Nederlandse Bond voor Dansonderwijs (Ολλανδική Ένωση Δασκάλων Χορού), όπου έλαβε μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς της Ένωσης.
Είναι κάτοχος διπλώματος διδασκαλίας στο HATA YOGA από το Vereniging Yogadocenten Nederland
Από πολύ νωρίς συμμετείχε σαν βασικό μέλος σε πολλές παραστάσεις με το περίφημου Group της Ολλανδίας CARACTERE DANSENSEMBLE AIDJAMAL όπου αργότερα ήταν και υπεύθυνη για το κλασικό χορό των παραστάσεων.
Αργότερα ήρθε στην Ελλάδα όπου και εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Λαμία.
Το 1985 ίδρυσε τη Σχολή Χορού – Μπαλέτου Janet και σαν συνεργάτης με την RAD είχε κάθε χρόνο εξετάσεις Μπαλέτου.
Το 1990 δημιούργησε για πρώτη φορά στη Λαμία τις Μαζορέτες οι οποίες για αρκετά χρόνια είχαν συνεργασία με την φιλαρμονική του Δήμου Λαμίας.
Όλα τα χρόνια και κάθε χρόνο έως και σήμερα χορογραφεί και πραγματοποιεί τις παραστάσεις της σχολής στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.
Άγγελος Θεοδωράκης
Γεννήθηκε το 1988. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο Ωδείο Ηχώ παίρνοντας το πτυχίο Αρμονίας και Αντίστιξης ( τάξη Βασίλη Μητρόπουλου) καθώς και το πτυχίο κλασσικής κιθάρας ( τάξη Ευθύμη Κουτσογιάννη).
Παρακολούθησε μαθήματα κιθάρας με τον Κώστα Γρηγορέα (2011-2013). Το 2014 παίρνει πτυχίο Στατιστικής Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και από το 2016 φοιτά στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και παράλληλα παρακολουθεί την τάξη διπλώματος κιθάρας, με καθηγητή τον Μιχάλη Κονταξάκη.
Υπήρξε μέλος του κιθαριστικού συνόλου Κίθαρις (2012-2013) και του κιθαριστικού ντουέτου “ 2 of Us” και συμμετείχε με εκδηλώσεις σε γνωστούς χώρους συναυλιών (Κήπος του Μέγαρου Μουσικής, Αίθουσα εκδηλώσεων Ωδείου “Φίλιππος Νάκας”). Επίσης συμμετέχει σε μουσικά σύνολα έντεχνου – ροκ ρεπερτορίου με εμφανίσεις σε σκηνές της Αθήνας.
Έχει συμμετέχει στο Διεθνής Φεστιβάλ Κιθάρας του Βόλου, καθώς και έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια, μεταξύ των οποίων, με Ιάκωβο Κολανιάν, Hubert Kappel, και Roberto Aussel.
Αναστασία Παύλου
Το 1987 παίρνει το δίπλωμα πιάνου στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών,με βαθμό Άριστα παμψηφεί Α’ Βραβείο και το αριστείο εξαιρετικής επίδοσης, με καθηγητή τον Ευάγγελο Κουβαράκη. Ακολουθούν τα πτυχία Ανώτερων Θεωρητικών (Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας) με το βαθμό άριστα παμψηφεί, με καθηγητή τον Ιωάννη Αυγερινό.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου ( Σεβέρη, Αγραφιώτη, κ.α.) καθώς και μουσικοκινητικής αγωγής της μεθόδου ORFF και DALCROSE
Συμμετέχει αδιαλείπτως σε συναυλίες με έργα σολιστικά και μουσικής δωματίου.
Από το 1983 εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου σε διάφορα ωδεία όπως στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, « Αναγέννηση», « Μουσικός Σύνδεσμος» του Ι. Αυγερινού, Μουσική Σχολή Ε.Φιλιππίδου, Εκπαιδευτήρια Σίδερη,κ.α
Από το 2000 μέχρι σήμερα είναι υπεύθυνη του τμήματος πιάνου και Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Μουσικής Σχολής Παναγιώτη Κέφου στην Αμφίκλεια.
Βίκυ Σιούτα
Πτυχιούχος πιάνου και Αρμονίας (με καθηγητή τον Γ. Οικονόμου) και πτυχίο φωνητικής – σύγχρονου τραγουδιού από το Φθιωτικό Ωδείο Καραμπογιά.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Φωνητικής Αγωγής από το Γιάννη Σαράτση με θέμα: «Αναπνοή-Τοποθέτηση- Ορθοφωνία» και Ηλεκτρικής Κιθάρας από το Γιάννη Σπάθα με θέμα: «Η ροκ κιθάρα στην Ελληνική Σύγχρονη Μουσική», καθώς και σεμινάριο με τους Μανώλη Καραντίνη και Νίκο Τατασόπουλο με θέμα: «Οι μεγάλοι δεξιοτέχνες του Μπουζουκιού».
Από το Σεπτέμβριο του 1998 διδάσκει φωνητική, μουσική προπαιδεία, αρμόνιο και χορωδία ενηλίκων σε πολλά ωδεία, όπως στο Φθιωτικό Ωδείο Καραμπογιάς, στη Μουσική Σχολή Παναγιώτη Κέφου, στο Δημοτικό Ωδείο Μώλου- Αγ. Κωνσταντίνου και στο Εθνικό Ωδείο Παράρτημα Λαμίας.
Έχει ενεργή συμμετοχή με τη χορωδία ενηλίκων του Φθιωτικού Ωδείου Καραμπογιάς, υπό τη διεύθυνσή της, στην 1η Πανελλήνια Παρουσίαση του Βιβλίου του Στέλιου Καζαντζίδη, που πραγματοποιήθηκε το έτος 2008 στο Φθιωτικό Ωδείο Καραμπογιά σε συνεργασία με την Βάσω Καζαντζίδη και τον Κώστα Σμοκοβίτη.
Επίσης συμμετείχε: στη συναυλία αφιέρωμα στο Στέλιο Καζαντζίδη( 2008), στο μουσικό κέντρο «Εσπερίδες» σε συνεργασία με την Βάσω Καζαντζίδη, Κώστα Σμοκοβίτη, Μελίνα Ασλανίδου, Ραλλία Χρηστίδη, Αντώνη Ρέμο και Μανώλη Καραντίνη, στο φεστιβάλ χορωδιών στο Δήμο Μώλου – Αγ. Κων/νου, με τη χορωδία ΚΑΠΗ Μώλου, υπό τη διεύθυνση της, με την παιδική χορωδία του Φθιωτικού Ωδείου Καραμπογιά, υπό τη διεύθυνση της, σε εκδήλωση προς τιμήν του Χρήστου Νικολόπουλου, παρουσία του ιδίου, με την παιδική χορωδία του Φθιωτικού Ωδείου Καραμπογιά, υπό τη διεύθυνση της, σε εκδήλωση προς τιμήν του Γιώργου Ανδρέου, παρουσία του ιδίου, στη συναυλία αφιέρωμα στον Αντώνη Βαρδή, παρουσία του ιδίου, στο 7ο χορωδιακό φεστιβάλ με τη χορωδία Συλλόγου Επτανησίων Φθιώτιδας στο Δήμο Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδος και στη συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας με τη μεικτή χορωδία του Συλλόγου Επτανησίων Φθιώτιδας και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λαμιέων, με θέμα «Μέρες δουλείας και φωνές ελευθερίας από τον επτανησιακό χώρο».
Γιάννα Καγιάφα
Γεννήθηκε στη Λαμία. Σπούδασε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με ειδικότητα πτυχίου Κολύμβηση, Προσαρμοσμένη Αγωγή και Παραδοσιακοί Χοροί (2000). Επίσης είναι πτυχιούχος της Νοσηλευτικής των ΤΕΙ Λαμίας (2015).
Από το 1996 μέχρι σήμερα εργάζεται ως γυμνάστρια και προπονήτρια σε γυμναστήρια της Κομοτηνής ( Αction ) και της Λαμίας (Corpus,Spreeder’s, Salute, Gold, Σιώτης,), σε συλλόγους (Αναγέννηση, Ναό Λαμίας, Πρωτέας, Νηρέας, Αριάδνη), σε παιδικές κατασκηνώσεις (Μπούκαλη, Γραβιά, EL Paso), σε σχολεία ( για παιδιά με ειδικές ανάγκες στο Δημ. σχολείο «Ακαδημία»,) και στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Λαμίας.
Κατέχει δίπλωμα Ναυαγοσώστη και Πρώτο Άστρο στις Υποβρύχιες Καταδύσεις.
Έχει παρακολουθήσει δεκάδες σεμινάρια, μεταξύ των οποίων, ”Μουσικοκινητική και Ψυχοκινητική Αγωγή στο Δημοτικό Σχολείο”, “ ΑF Studies στο Pilates Level 1,2 , και Pilates with the Ring and with the ball”, ” Υποβρύχιες καταδύσεις ” κ.α
Γιάννης Καραβίας
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο Εθνικό ωδείο και μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή του Δίπλωμα Ηλεκτρονικού Οργάνου με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και Διάκριση, Πτυχίο Αρμονίας με βαθμό Άριστα, Πτυχίο Αντίστιξης με βαθμό Άριστα Παμψηφεί, Δίπλωμα Πιάνου με βαθμό Άριστα, Πτυχίο Φούγκας με βαθμό Άριστα Παμψηφεί, και Certificate στο Grade 8 Theory of Music του ABRSM (Associated Board of the Royals Schools of Music) με Distinction.
Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια σχετικά με τις παραπάνω σπουδές, ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε το online σεμινάριο Jazz Improvisation με τον Gary Burton με βαθμό 94,2%. Επίσης έχει σπουδάσει Ναυπηγική. Από το 1987 έως το 1992 υπήρξε μέλος της χορωδίας Μικρό Προκλασσικό Χορωδιακό Σύνολο Σπύρου Κλάψη, και της χορωδίας FonsMusicalis, με μαέστρο τον Κωστή Κωνσταντάρα. Από το 1991 μέχρι και σήμερα έχει αναλάβει τη Διεύθυνση Χορωδίας και Ορχήστρας και διδάξει σε μεγάλα Ωδεία και Μουσικές Σχολές, ανάμεσά τους το Ωδείο Βορείων Προαστίων, τη Μουσική Σχολή Νέοι Ορίζοντες, το Δημοτικό Ωδείο Άμφισσας, το Πυθαγόρειο Ωδείο το Μαιάνδριο Ωδείο κ.α.
Έχει γράψει Μουσική για Ντοκιμαντέρ και Θεατρικά Έργα, ενώ έχει κάνει πολλές Μεταγραφές για το Ηλεκτρονικό Όργανο, ανάμεσά τους και το Χαμόγελο της Τζοκόνταςτου Μάνου Χατζιδάκι. Με τον Τάκη Τζεβελέκο δημιούργησε το 2005 το μουσικό σχήμα C4-Quatre Clavier, με τον πρωτότυπο συνδυασμό του Πιάνου και του Ηλεκτρονικού Οργάνου.
Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς και συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό συναυλιών, όχι μόνο ως εκτελεστής Ηλεκτρονικού Οργάνου και Πιάνου , αλλά και ως Διευθυντής Μουσικών Συνόλων και Χορωδιών. Εκτός από τη διδασκαλία υπάρχει και ένα μεγάλο συνθετικό έργο, ένα μέρος του οποίου αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα σε CD.
Γιάννης Λάζος
Γεννήθηκε στην Λαμία το 1987.
Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας σε ηλικία 11 ετών και στη συνέχεια απέκτησε το πτυχίο του στο μπουζούκι το 2005 από το Φθιωτικό Ωδείο Καραμπογιά.
Το 2008 έλαβε το πτυχίο Ειδικού Αρμονίας ( τάξη Βασίλη Κίτσου ).
Έχει παρακολουθήσει μαθήματα από τον δεξιοτέχνη Μανώλη Καραντίνη όπως επίσης διάφορα σεμινάρια από τους Γιάννη Σταματίου , Γιάννη Καραμπεσίνη , Χρήστο Νικολόπουλο , Θανάση Βασιλόπουλο.
Από το 2010 διδάσκει μπουζούκι και από το 2014 Βασική Θεωρία. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες συναυλίες και μουσικά σχήματα.
Το 2016 έγραψε το πρώτο του οργανικό κομμάτι ( Χασάπικο 2/4 ).
Δήμος Παπαναστασίου
ΠΙΑΝΙΣΤΑΣ ,ΗΓΕΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ONE MAN BAND ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.
ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΑ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΕΠΤΑ ΕΤΩΝ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ JAΖΖ KAI BLUES ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΤΑΣΟ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟ ΠΙΑΝΙΣΤΑ ΤΗΣ JAΖΖ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΓΥΝΜΑΣΙΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΜΠΑΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΘΕΑΤΡΑ ΚΑI CLUBS. ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ JAΖΖ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ SWING ΣΤΗΝ BEBOP Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ.
Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΕΤΕΛΕΣΕ ΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΠΙΑΝΙΣΤΑ TOY ΗΑLF NOTE JAZZ CLUB ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1978 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 1988. ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΕΠΑΙΞΕ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΤΗΣ JAΖΖ KAI ΒLUES ΣΚΗΝΗΣ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ JAΖΖ ΣΚΗΝΗΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ HALF NOTE JAΖΖ CLUB ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ( RΑΥ BROWN,MONTY ALEXANDER,GRADY TATE, MILT JACKSON, LACATOS ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ).
ΙΔΡΥΣΕ ΤΟ GRΟUP TΩN SWING MESSENGERS ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΕΡΑΣΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΤΗΣ JAZZ. ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΔΩΣΕ ΠΟΛΛΑ ΚΟΝΣΕΡΤΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ CLUBS ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ,ΕΛΒΕΤΙΑ,ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΑΥΣΤΡΙΑ.
ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΣAIΖΟΝ 2013- 2014 ΠΡΟΣΚΛΗΘΗΚΕ ΝΑ ΔIΔΑΞΕΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ JAZZ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΒΕΡΝΗ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ. BERN INTERNATIONAL UNIVERSITY OF ARTS IN JAZZ AND CONTEMPORARY MUSIC .
ΠEΡΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΕΙΔΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ (POP,DISCO,ROCK,FUSION,FUNK,REGGAE)TA ΟΠΟΙΑ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ JAZZ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ KAI ΤΗN ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ.
Θανάσης Ζάρδας
Γεννήθηκε στη Λαμία το 1979. Σε ηλικία 16 ετών ξεκίνησε τις σπουδές του στο μπουζούκι και αργότερα στην κιθάρα στο Ωδείο Καραμπογιά συμμετέχοντας σε συναυλίες και εκδηλώσεις του ωδείου.
Μέσα από την επαφή της ορχήστρας είχε και την πρώτη του γνωριμία με τη φύση, ιδιότητα και τον ήχο του ηλεκτρικού μπάσου, όπου ήταν και η αρχή της μελέτης του παίζοντας παράλληλα σε διάφορα μουσικά σύνολα με ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.
Το 2012-16 σπούδασε στο ART MUSIC SCHOOL – Ωδείο Τέχνης Γ.Β. Φακανάς στο Επαγγελματικό Τμήμα της Σχολής Ηλεκτρικού Μπάσου, κάνοντας ιδιαίτερα μαθήματα με το Γιώργο Φακανά και ολοκληρώνοντας τον κύκλο μαθημάτων στα Σύγχρονα Θεωρητικά, Σύγχρονη Αρμονία – Μελωδία, Σύγχρονη Αντίστιξη – Φούγκα, Μουσική Τεχνολογία.
Έχει συμμετάσχει το 2005 σε σεμινάριο μπουζουκιού από τον Γιάννη Σταματιού (”Σπόρος”)
Έχει συμμετάσχει το 2006 ως συνοδός – ακομπανιατέρ κιθάρας στο 12ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Χ.Ο.Ν.
Έχει κάνει ιδιαίτερα μαθήματα ηλεκτρικού μπάσου με τον Αντώνη Τουρκογιώργη και τον Μάνο Αναγνωστόπουλο
Έχει κάνει ιδιαίτερα μαθήματα Music Production – Sound Engineering με τον Νταβά Θεοφάνη
Έχει κάνει ιδιαίτερα μαθήματα Mixing – Mastering στο Studio 3ηχο με τον Νίκο Σταυρόπουλο
Κωνσταντίνα Τσεκούρα
Γεννήθηκε στην Λαμία. Απόφοιτη του τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής της Πάτρας. Ξεκίνησε τις σπουδές της στο φλάουτο στη Λαμία με δασκάλα την Ειρήνη Ντελέζου κι ολοκλήρωσε, αποκτώντας το δίπλωμά της με «Άριστα», το 2013 στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών στην τάξη της Iwona Beata Glinka. Παράλληλα, απέκτησε πτυχίο αρμονίας με «Άριστα» με δάσκαλο το Θοδωρή Καραθόδωρο.
Έχει συμμετάσχει ενεργά σε σεμινάρια φλάουτου με τη Barbara Świątek-Żelazna και τον Michael Faust. Ήταν μέλος της ορχήστρας και των συνόλων μουσικής δωματίου του Δημοτικού Ωδείου Πατρών. Το 2013 συμμετείχε στη συναυλία «The magic flutes» της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών στο Ινστιτούτο Goethe υπό τη μουσική διεύθυνση του Ιάκωβου Κονιτόπουλου.
Από το καλοκαίρι του 2017 είναι μέλος του μουσικού σχήματος «Ονειρόδρομοι» που δημιουργήθηκε από τον Πατρινό συνθέτη και κιθαριστή Γιώργο Παπαδόπουλο. Καθώς, παράλληλα ασχολείται με τη μουσική διδασκαλία. Έχει συμμετάσχει σε Φεστιβάλ Κιθάρας σε συνεργασία με το Γιώργο Παπαδόπουλο και το σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Τον Ιούλιο του 2019 εμφανίστηκε με το μουσικό σχήμα «Ονειρόδρομοι» στις διεθνείς συναυλίες στο Ξηροπήγαδο Αρκαδίας, στο ανοικτό θέατρο Καλολίμανου.
Τον τελευταίο χρόνο είναι δασκάλα φλάουτου και μουσικής προπαιδείας στις Σχολές Κέφος – Σύγχρονο Ωδείο Λαμίας.
Κώστας Πλατανιάς
Γεννήθηκε στη Λαμία το 1984.
Σε ηλικία 15 χρονών ξεκίνησε μαθήματα ηλεκτρικής κιθάρας με τον Γιώργο Γκλάβα στο Ωδείο Καραμπογιά. Έπειτα στην Αθήνα συνέχισε τις μουσικές σπουδές στο Ωδείο Φίλλιπος Νάκας με τον Νίκο Δελλαπόρτα και στη συνέχεια με τον Τάκη Μπαρπέρη.
Στο ίδιο ωδείο παρακολούθησε τα μαθήματα Jazz αρμονίας, ενορχήστρωσης, αυτοσχεδιασμού, ear training, μουσικών συνόλων και congas. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής.
Μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε διάφορα σχήματα ως τραγουδιστής- κιθαρίστας – συνθέτης με δισκογραφία( Αντίπερα όχθη ) καθώς και σε άλλα ως session μουσικός . Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες κυρίως της ελληνικής pop/rock σκηνής όπως Ευριδίκη, Τζώρτζια Κεφαλά, Δημήτρης Καρράς, Φώτης Ανδρικόπουλος, Στέφανος Δημοσθένους, Shaya, Slick Beats και πολλούς ακόμα. Συνεργάστηκε επίσης δισκογραφικά με την Μαριάντα Πιερίδη από που και προέκυψε και το ντουέτο ‘’Ζωή μου στην αυλή μου’’ το 2014.
Έχει συμπληρώσει 17 χρόνια live εμφανίσεων με σχήματα σε ύφος από ελληνικό έντεχνο μέχρι και Hard Rock και Heavy Metal. Σήμερα δισκογραφεί και την πρώτη του δουλειά ως solo κιθαρίστας.
Μαριάννα Σολομωνίδου
Γεννήθηκε στη Χίο. Είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός και Πτυχιούχος Καθηγήτρια Κλασσικού Μπαλλέτου και Σύγχρονου Χορού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με τις ομάδες A Blooming Mess, La Coja Dansa, Υπέρ Ορίων, Kernel, Svema και Aniline Dancetheatre. Επίσης, solo έργα της έχουν παρουσιαστεί στο Athens Video Dance Project (Έλα Να Με Δεις’ – 2018, ‘Event (x,y,z,t)’ – 2016) και στο 15ο Φεστιβάλ Χορού ΙΜΚ (‘Cross The Line’ – 2016).
Παρακολουθεί διαρκώς σεμινάρια σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού και χορογραφικής σύνθεσης, ενδεικτικά μεταξύ των οποίων: Mavin Khoo, Paolo Cingolani, Maya M. Carroll , Inma Rubio Tomas, Lucinda Childs, Tom Weinberger, Στέλλα Ζάννου, Σοφία Μαυραγάνη, Δάφνις Κόκκινος κ.ά.
Μιχάλης Κονταξάκης
Ο Μιχάλης Κονταξάκης ξεκινά τις σπουδές του στη μουσική σε ηλικία 7 ετών. Σπουδάζει κλασική κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο με το Βασίλη Μαστοράκη και στο Δημοτικό Ωδείο Πειραιά στην τάξη του Κώστα Κοτσιώλη από την οποία αποφοιτεί το 1998 παίρνοντας το δίπλωμά του με “άριστα παμψηφεί” και διάκριση.
Παρακολουθεί στη συνέχεια μεταδιπλωματικό κύκλο σπουδών στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας με τον Κώστα Κοτσιώλη τον οποίο ολοκληρώνει το 2000. Ταυτόχρονα σπουδάζει στο πανεπιστήμιο “Robert Schumann” στο Dusseldorf με καθηγητή τον Joaquin Clerch. Ολοκληρώνει τις σπουδές του το 2002 και το μεταπτυχιακό του (Konzertexamen) το 2004 στο ίδιο πανεπιστήμιο με την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία.
Από το 1993 έως το 2000 παρακολουθεί κατά καιρούς μαθήματα-σεμινάρια από πολυάριθμους σολίστες και καθηγητές διεθνούς φήμης από τους οποίους αξίζει να αναφερθούν οι: Leo Brouwer, John Duarte, Hubert Kappel, Andrew York, Carlo Marchione, Zoran Dukic, Dieter Kreidler.
Δεξιοτέχνης με διεθνή καριέρα και πολλές διακρίσεις και βραβεία παγκοσμίως μεταξύ των οποίων το 1ο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό “Francesco Tarrega” (Benicasim-Ισπανία 2005). Έχει συμπράξει με την κρατική συμφωνική ορχήστρα Αθηνών, την ορχήστρα χρωμάτων αλλά και με τουλάχιστον έξι ακόμη συμφωνικές ορχήστρες του εξωτερικό.
Νίκος Δημητρίτσης
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992.
Ξεκίνησε μαθήματα κλασσικού Πιάνου με τον Γιάννη Καραβία σε ηλικία τεσσάρων χρονών και μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή του Πτύχιο Πιάνου με βαθμό Άριστα,Πτυχίο Αρμονίας με βαθμό Άριστα,Certificate στο Grade 5 Theory of Music του ABRSM (Associated Board of the Royal Schools of Music ) καθώς και Certificate στο Grade 8 Theory of Music, Certificate στο Grade 8 Piano και Piano Diploma ABRSM (Προσεχώς).
Επίσης σπουδάζει Μηχανολογία στο Τ.Ε.Ι Χαλκίδας.
Τα τελευταία 4 χρόνια ασχολείται περισσότερο με το Jazz Piano, όπου έχει ξεκινήσει μαθήματα στο ωδείο Musical Praxis με δάσκαλο τον Σπύρο Μάνεση. Επίσης παίζει στα μουσικά σύνολα Jazz Ensembles υπό την διεύθυνση του Γιάννη Παπαναστασίου.
Έχει παρακολουθήσει Σεμινάρια για Jazz & Αυτοσχεδιασμό με τους : Δήμο Δημητριάδη, Γιώργο Κοντραφούρη και Gilad Hekselman
Σάκης Καρακώστας
Γεννήθηκε στη Λαμία, το 1990. Η επαφή του με τη μουσική, άρχισε στην ηλικία των 6 ετών, στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας, όπου παρακολούθησε μαθήματα κλασικού βιολιού για 10 χρόνια, ( τάξη Τσέφα Αντονέλα )και πήρε το πτυχίο από τη σχολή Εν Ωδαίς, το 2013 με το βαθμό Άριστα.
Είναι πτυχιούχος του Ειδικού Αρμονίας (2011) και απόφοιτος του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής , στο ΤΕΙ Ηπείρου, με δασκάλους στο παραδοσιακό βιολί, τους δεξιοτέχνες του είδους Γιώργος Φλούδα, Γιώργο Ψάλτη και Σωτήρη Κατσούρα. Σημαντικές ήταν οι γνώσεις που αποκόμισε και οι κατευθύνσεις που του δόθηκαν, από τους μουσικολόγους και ερευνητές του τμήματος, Γιώργο Κοκκώνη, Μάρκο Σκούλιο, Χαράλαμπο Σαρρή και Γιάννη Μπελώνη.
Έχει λάβει μέρος σε συναυλίες και έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες του λαϊκού και έντεχνου χώρου, όπως οι Βασίλης Λέκκας, Σοφία Παπάζογλου, Δημήτρης Υφαντής, Νάντια Καραγιάννη, Δημήτρης Μπάσης και Πίτσα Παπαδοπούλου. Το 2015 συνεργάστηκε με τον Ματθαίο και Κωνσταντίνο Τσαρουχίδη , ως μέλος μικρού συνόλου εγχόρδων με αποκορύφωμα τη συναυλία τους στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με το project ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑ.
Από το 2013 ως και σήμερα, αποτελεί μέλος της ορχήστρας, στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών’’ Διαμαντής Παλαιολόγος’’, στη Σκόπελο, υπό την αιγίδα της UNESCO.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσικολογικού και παιδαγωγικού περιεχομένου: με τον μπασίστα Παναγιώτη Ανδρέου, με θέμα: ’’ Ρυθμολογική ανάλυση του καρσιλαμά και τεχνικές διαχείρισης του μπάσου, σε μουσικές των Βαλκανίων’’με τον μπασίστα Παναγιώτη Ανδρέου,’’Τροπικός αυτοσχεδιασμός (ταξίμι) στο βιολί. Δομή-Ανάπτυξη-Ερμηνεία στην Οθωμανική κλασική μουσική’’ με τον Κύπριο βιολιστή Μιχάλη Κουλουμή, με τον κιθαρίστα Αντώνη Απέργη στα πλαίσια του 5ου Art Festival Πολιτιστική Παρεμβολή , με το μουσικό σχήμα New York Gypsy All Stars. Υπήρξε μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Λαμίας και της Ορχήστρας Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας (2003-2007), της παραδοσιακής ορχήστρας «Άρτα: άλλοτε και τώρα» και του σχήματος ’’Αralik Εnsemble’’.
Συνεχής παρουσία στο Art Festival Πολιτιστική Παρεμβολή με διαφορετικά μουσικά σχήματα (2009-2013) και συμμετοχή σε πολλά αφιερώματα σε Σμυρνιούς συνθέτες του ρεμπέτικου, στο Νομπελίστα Γιώργο Σεφέρη με τίτλο ’’ Το πυκνό βάρος του χορευτή’’, στα Καζαντζίδεια 2014,καθώς και στην υπό έκδοση δισκογραφική παραγωγή του ΤΕΙ Ηπείρου στο Σμυρνιό συνθέτη Ι. Δραγάτση (Ογδοντάκη).
Στα πλαίσια του φεστιβάλ Δ. Παλαιολόγος στη Σκόπελο, συνεργάστηκε με την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του φεστιβάλ Ναυσικά Παλαιολόγου, Αλέξανδρο Παπουτσή και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λιβαδερού και Δενδρακίων για τη δημιουργία του μοναδικού στο είδος του επιτραπέζιου παιχνιδιού γνώσεων, το DancefestivalGR Quiz.
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Γεννήθηκε στη Λαμία και έχει σπουδάσει τύμπανα (Drums) στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας. Από την ηλικία των 11 ετών ασχολήθηκε με τα τύμπανα συμμετέχοντας σε ροκ και μεταλ συγκροτήματα. Παράλληλα ήταν μέλος της Δημοτικής Φιλαρμονικής Λαμίας για 11 χρόνια όπου έπαιρνε μέρος σε όλες τις συναυλίες, εντός Ελλάδος αλλά και στο εξωτερικό.
Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια του Εύθυμη Τσακωνίτη, του Στέφανου Δημητρίου, του Κώστα Λιόλιου, του Καλλίστρατου Δρακοπούλου και του Fotis Benardo.
Έχει διδάξει στη Δημοτική φιλαρμονική Λαμίας για έξι χρόνια.Από το 2023 διδάσκει τύμπανα στο Σύγχρονο Ωδείο ΛαμίαςΜανίνα Παπαδοπούλου
Γεννήθηκε τον Οκτώβρη του 1982 και μεγάλωσε στην Αθήνα σε οικογενειακό περιβάλλον με πολλές μουσικές καταβολές.
Σπούδασε με υποτροφία (2002-2005) Δομικά έργα και σχεδίαση σε κρατική σχολή (Ι.Ε.Κ) στην Αθήνα και εργάστηκε ως βοηθός πολιτικού μηχανικού.
Από το 2009 είναι αριστούχος πτυχιούχος Ανωτάτων Θεωρητικών της Ευρωπαϊκής μουσικής (τάξη Ειρήνης Αρχαύλη) και το 2016 πήρε Δίπλωμα πιάνου στην τάξη της Μαργαρίτας Σταμπουλίδου από το Σύγχρονο Ωδείο Αττικής.
Το 2005 εισήχθη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2010 αποφοίτησε με «Άριστα» κατέχοντας παράλληλα ενιαίο και αδιάσπαστο τίτλου Integrated Master.
Διδάσκει πιάνο και θεωρητικά σε ωδεία και σε σχολεία δημόσιας εκπαίδευσης. Από το 2022 υπηρετεί και ως μόνιμη καθηγήτρια μουσικής στο νομό Φθιώτιδας, συγκεκριμένα, στο Μουσικό Σχολείο Λαμίας.
Από το 2021, είναι κάτοχος και 2ου μεταπτυχιακού στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών πάνω στη «Μουσική Εκπαίδευση σε τυπικά και άτυπα περιβάλλοντα» με βαθμό «Άριστα».
Έχει ολοκληρώσει τρία ετήσια προγράμματα μετεκπαίδευσης (2019 – 2023) πάνω στην Ειδική Αγωγή και στη Σχολική Ψυχολογία σε ΕΚΠΑ, ΠΑΜΑΚ και Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Γιώργος Παπαδόπουλος
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία. Ξεκίνησε σε μικρή ηλικία μαθήματα κιθάρας στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας, όπου έλαβε το Δίπλωμα στην τάξη του κ. Φώτη Κουτσοθόδωρου.
Παράλληλα σπούδασε στο τμήμα μουσικών σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου (Κέρκυρας) με ειδίκευση στην κλασική κιθάρα (Integrated master).
Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με ειδίκευση στην Πληροφορική και Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση.
Εχει παρακολουθήσει σεμινάρια με διακεκριμένους σολιστ όπως: Marco Socias, Gabriel Bianco, Mathias Seidel, Andrea de Vitis, Pavel Steidl, Hubert Kappel κ.αΔημήτριος-Χρήστος Ζωγλοπίτης
Γεννήθηκε στη Λαμία το 1991. Σπούδασε κλασική κιθάρα στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας στην τάξη του Φ. Κουτσοθόδωρου ως υπότροφος και το 2011 πήρε το δίπλωμά του με βαθμό Άριστα παμψηφεί και 1ο βραβείο.
Είναι απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Λαμίας, όπου διδάχτηκε βιολί, πιάνο και ταμπουρά.
Επίσης, είναι διπλωματούχος του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Έχει συμμετάσχει και βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς κιθάρας όπως:
- Γ΄ Βραβείο στο Μικρό Φεστιβάλ κιθάρας, που διοργανώθηκε από το Ωδείο Αγίου Στεφάνου (Μάρτιος 2003).
- Β΄ Βραβείο στον 28ο Πανελλήνιο & Παγκύπριο Μουσικό Διαγωνισμό ΤΑΛΕΝΤΑ-ΒΡΑΒΕΙΑ “ΦΙΛΩΝΑ” 2003-2004 (Μάρτιος 2004).
- Γ΄ Βραβείο στο πλαίσιο των “ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΙΘΑΡΑΣ- ΒΕΡΟΙΑ 2004” για τη συμμετοχή του στη Δ’ Κατηγορία για κιθαρίστες ως 13 ετών (2004).
- Α΄ Βραβείο στο διαγωνισμό Κιθάρας του Βόλου, που διοργανώθηκε στα πλαίσια του Πανελληνίου Φεστιβάλ Κιθάρας για κιθαρίστες ως 16 ετών (Ιούλιος 2005).
- Α΄ Βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Χ.Ο.Ν. (2006).
- Α΄ Βραβείο στη Β΄ Κατηγορία (μέχρι 21 ετών) στο 5ο Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας (2006).
- Β΄ Βραβείο-Αργυρό Μετάλλιο στη Γ΄ Κατηγορία στον 30ο Πανελλήνιο και Παγκύπριο Διαγωνισμό Κιθάρας ΦΙΛΩΝΑ (2006).
- Α΄ Βραβείο-Χρυσό Μετάλλιο στη Δ΄ Κατηγορία (χωρίς όριο ηλικίας) στον 34ο Πανελλήνιο και Παγκύπριο Διαγωνισμό Κιθάρας ΦΙΛΩΝΑ (2010).
Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και Master Classes από καταξιωμένους Σολίστ κιθάρας, όπως ο Κ. Κοτσιώλης, ο E. Roth, ο A. Pusztai, ο Θ. Μίτσαλας, ο Z. Dukic και άλλους.
Σπύρος Τσιλοφύτης
Γεννήθηκε στη Λαμία το 1981.Σε ηλικία 14 ετών ξεκίνησε ιδιαίτερα μαθήματα κλασικής κιθάρας. Στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα ηλεκτρικής κιθάρας στο Ωδείο Καραμπογιά.Έχει ασχοληθεί με μουσικά είδη όπως rock, pop, reggae, metal, folk, καθώς και με swing – jazz manouche.Μεχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε αξιόλογα φεστιβάλ και συναυλίες όπως το “Djangofest Athens” (2014, 2018), Φεστιβάλ Μονής Πάου (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), Δημοτικό Θέατρο Λαμίας κ.λ.π., με διάφορα μουσικά σχήματα όπως Parasol Trio, Ballon Rouge, Midnight Blue, Zanel & Ballon Rouge κ.α.Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με τη μουσική παραγωγή.(Produce Like A Pro Academy).Κωνσταντίνα Μαργαρίτη
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λαμία.Είναι απόφοιτος της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας του τμήματος Οικονομικών Επιστημών.Είναι κάτοχος του διπλώματος διδασκαλίας Κλασικού Μπαλέτου του Imperial Society of Teachers of Dancing(ISTD).Παράλληλα με τις σπουδές της στον χορό απέκτησε το δίπλωμα Yoga Teacher Training200hrs (Yoga Alliance) από το Studio One Sports and Fitness School & ΩMEGA ACADEMY στην Αθήνα.Το 2022 απέκτησε το δίπλωμα διδασκαλίας Pilates Matwork & Props, Pilates Reformer και Clinical Pilates από την Ακαδημία του Base Training στην Αθήνα.Επίσης, κατέχει πιστοποίηση Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας (ΠΔΕ) της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο καταρτίζοντας πλήρως στο χώρο της διδασκαλίας.Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Κλασικού Μπαλέτου και Σύγχρονου Χορού.