[…]"/> Αρμόνιο – Kefos Arts

Αρμόνιο

9.4.13 Impact_LX49_angleΤο αρμόνιο ή keys (band based keys) ανήκει και αυτό στα σύγχρονα όργανα.

Τα σύγχρονα όργανα δεν είναι αναγνωρισμένα από το ελληνικό κράτος. Το ωδείο μας, στην ανάγκη των μαθητών για πιστοποίηση των σπουδών τους, έχει ξεκινήσει συνεργασία με το  ROCKSCHOOL COLLEGE OF LONDON, ώστε να παρέχουμε σε αυτούς διεθνώς αναγνωρισμένους και διαβαθμισμένους τίτλους σπουδών.

Στο τομέα της σύγχρονης μουσικής και ειδικότερα του αρμονίου (band based keys), ακολουθείται από το ωδείο μας το πρόγραμμα σπουδών του ROCKSCHOOL.  Η σύγχρονη αντίληψη που διέπει το πρόγραμμα σπουδών έχει ως στόχο να φέρει το μαθητή σε επαφή με όλα τα είδη της σύγχρονης μουσικής  όπως rock, hard rock, heavy metal, blues, latin , pop, hip hop και φυσικά jazz.

Η μέθοδος είναι βασισμένη στα backing tracks. Τι είναι τα backing tracks;

Κάθε μαθητής παραλαμβάνει ένα βιβλίο το οποίο περιέχει ένα cd με τα κομμάτια, τις τεχνικές ασκήσεις και τα ear tests. Το κάθε κομμάτι υπάρχει μέσα στο cd 2 φορές. Στο πρώτο track ακούγεται το κομμάτι με όλα τα όργανα ενώ στο αμέσως track ακούγονται μόνο τα όργανα συνοδείας δίχως το αρμόνιο το μέρος του οποίου καλύπτει από πάνω ο μαθητής διαβάζοντας τη παρτιτούρα που του έχει δοθεί. Με αυτό τον τρόπο ο μαθητής έχει μια πρώτη αίσθηση σχετικά με το πώς είναι να παίζεις με ορχήστρα ενώ ταυτόχρονα αποκτάει  γρήγορα την αίσθηση του ρυθμού και της έκφρασης.

Στο αρμόνιο υπάρχουν 6 επίπεδα σπουδών δίχως κάποια ανώτερη πιστοποίηση.

Στην περίπτωση που ο μαθητής θελήσει να συνεχίσει τις σπουδές του θα πρέπει να ακολουθήσει το πρόγραμμα σπουδών της Rock Jazz Piano σχολής όπου θα καταταχτεί σε κάποιο υψηλό επίπεδο (grade) σύμφωνα με τις δυνατότητες και την ύλη που έχει καλύψει.

Τα επίπεδα σπουδών του αρμονίου (band based keys) έχουν 5 επίπεδα σπουδών:

Debut, Grade  2 -5