Κώστας Πλατανιάς

Γεννήθηκε στη Λαμία το 1984.

Σε ηλικία 15 χρονών ξεκίνησε μαθήματα ηλεκτρικής κιθάρας με τον Γιώργο Γκλάβα στο Ωδείο Καραμπογιά. Έπειτα στην Αθήνα συνέχισε τις μουσικές σπουδές στο Ωδείο Φίλλιπος Νάκας με τον Νίκο Δελλαπόρτα και στη συνέχεια με τον Τάκη Μπαρπέρη.

Στο ίδιο ωδείο παρακολούθησε τα μαθήματα Jazz αρμονίας, ενορχήστρωσης, αυτοσχεδιασμού, ear training, μουσικών συνόλων και congas. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής.

Μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε διάφορα σχήματα ως τραγουδιστής- κιθαρίστας – συνθέτης με δισκογραφία( Αντίπερα όχθη ) καθώς και σε άλλα ως session μουσικός . Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες κυρίως της ελληνικής pop/rock σκηνής όπως Ευριδίκη, Τζώρτζια Κεφαλά, Δημήτρης Καρράς, Φώτης Ανδρικόπουλος, Στέφανος Δημοσθένους, Shaya, Slick Beats και πολλούς ακόμα. Συνεργάστηκε επίσης δισκογραφικά με την Μαριάντα Πιερίδη από που και προέκυψε και το ντουέτο ‘’Ζωή μου στην αυλή μου’’ το 2014.

Έχει συμπληρώσει 17 χρόνια live εμφανίσεων με σχήματα σε ύφος από ελληνικό έντεχνο μέχρι και Hard Rock και Heavy Metal. Σήμερα δισκογραφεί και την πρώτη του δουλειά ως solo κιθαρίστας.

Videos