Μιχάλης Κονταξάκης

Ο Μιχάλης Κονταξάκης ξεκινά τις σπουδές του στη μουσική σε ηλικία 7 ετών. Σπουδάζει κλασική κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο με το Βασίλη Μαστοράκη και στο Δημοτικό Ωδείο Πειραιά στην τάξη του Κώστα Κοτσιώλη από την οποία αποφοιτεί το 1998 παίρνοντας το δίπλωμά του με "άριστα παμψηφεί" και διάκριση.

Παρακολουθεί στη συνέχεια μεταδιπλωματικό κύκλο σπουδών στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας με τον  Κώστα Κοτσιώλη τον οποίο ολοκληρώνει το 2000. Ταυτόχρονα σπουδάζει στο πανεπιστήμιο "Robert Schumann" στο Dusseldorf  με καθηγητή τον Joaquin Clerch. Ολοκληρώνει τις σπουδές του το 2002 και το μεταπτυχιακό του (Konzertexamen) το 2004 στο ίδιο πανεπιστήμιο με την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία.

Από το 1993 έως το 2000 παρακολουθεί κατά καιρούς μαθήματα-σεμινάρια από πολυάριθμους σολίστες και καθηγητές διεθνούς φήμης από τους οποίους αξίζει να αναφερθούν οι: Leo Brouwer, John Duarte, Hubert Kappel, Andrew York, Carlo Marchione, Zoran Dukic, Dieter Kreidler.

Δεξιοτέχνης με διεθνή καριέρα και πολλές διακρίσεις και βραβεία παγκοσμίως μεταξύ των οποίων το 1ο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό "Francesco Tarrega" (Benicasim-Ισπανία 2005). Έχει συμπράξει με την κρατική συμφωνική ορχήστρα Αθηνών, την ορχήστρα χρωμάτων  αλλά και με τουλάχιστον έξι ακόμη συμφωνικές ορχήστρες του εξωτερικό.