Παναγιώτης Κέφος

Ο Παναγιώτης Κέφος, ξεκινά το 1985 με σπουδές jazz κιθάρας, στο επαγγελματικό τμήμα της Αιολικής Σχολής Μουσικής με καθηγητή τον Δημήτρης Αντωνάτο. Παράλληλα εργάζεται ως μουσικός θεάτρου σε αθηναϊκές παραστάσεις με συνθέτες τους: Χρήστο Λεοντή, Γιώργο Χατζηνάσιο, Στ. Κραουνάκη, κ.α.

Ακολουθούν σπουδές και πτυχίο στο Ειδικό Αρμονίας, (Άριστα) με καθηγητή τον Σπύρο Ραυτόπουλο, και στην Αντίστιξη , (Άριστα), με καθηγήτρια την Ιουλία Καραβασίλη Συνεχίζοντας τις σπουδές του στην κιθάρα παίρνει το Πτυχίο Κλασσικής Κιθάρας με γενικό βαθμό Άριστα Παμψηφεί, και καθηγητή τον Αλκιβιάδη Αναστόπουλο και Δίπλωμα Κλασσικής Κιθάρας, με καθηγητή τον Γιώργο Μουλουδάκη στο Athenaeum.

Το 1999 ιδρύει με την πιανίστα Μαρία Κεχαγιά τη Λοκρική Μουσική Σχολή στην Αταλάντη και από το 2000 ιδρύει την αναγνωρισμένη Μουσική Σχολή Παναγιώτη Κέφου στην Αμφίκλεια, όπου είναι μέχρι σήμερα καθηγητής κλασσικής και μοντέρνας κιθάρας, Αντίστιξης και Αρμονίας.

Στα 30 χρόνια της καλλιτεχνικής και εκπαιδευτικής του διαδρομής, έχει ιδρύσει και οργανώσει την Παιδική και Νεανική Ορχήστρα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αμφίκλειας (1993-2000), την Ορχήστρα Σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής του Π.Ο. Δήμου Αμφίκλειας ( 1994 – 2001), διευθύνει τη μεικτή Χορωδία του Συλλόγου Γυναικών Αμφίκλειας ενώ παράλληλα έχει παρακολουθήσει δεκάδες σεμινάρια, ανάμεσά τους: σεμινάριο ερμηνείας της Αναγεννησιακής και Μπαρόκ μουσικής με τον Νίκο Παναγιωτίδη , Masterclass στην κλασσική κιθάρα με τον Hubert Keppel,κ.α.

Η Μουσική Σχολή Παναγιώτη Κέφου, με επικεφαλή τον ίδιο,στα χρόνια της λειτουργίας της, έχει αναπτύξει πλούσια πολιτιστική δράση με όλους τους πνευματικούς και κοινωνικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής της Λοκρίδας και έχει οργανώσει συναυλίες και αφιερώματα με γνωστούς καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων: Νότης Μαυρουδής,Παναγιώτης Μάργαρης , Μιχάλης Κονταξάκης, Dejan Ivanovic, Παναγιώτης Μπαρμπερίου, Στέλλα Γαδέδη, Γιώργος Μουλουδάκης αλλά και με Καθηγητές Πανεπιστημίου (Αδάμ Αδάμ,κ.α)