[…]"/> Rockschool – AWARDING THE CONTEMPORARY ARTS – Kefos Arts

Rockschool – AWARDING THE CONTEMPORARY ARTS

12139975_995297090513072_4363688801018145710_o

Η Rockschool είναι η No1 Rock Εξεταστική Επιτροπή της Ευρώπης, η οποία δημιουργήθηκε από την ανάγκη των ροκ μουσικών να έχουν τις ίδιες προσβάσεις σε πιστοποίηση και εκπαίδευση, όπως αυτές των κλασσικών μουσικών.

Οι πιστοποιήσεις της καλύπτουν τα βασικά ροκ όργανα καθώς  και άλλες πτυχές σπουδών όπως η μουσική σύνθεση, η μουσική τεχνολογία, οι ικανότητες απόδοσης και εκτέλεσης, ψηφιακά συνθεσάιζερ και επιχειρηματικές ικανότητες.

Το 1993, στη Rockschool ξεκίνησαν οι πρώτες ολοκληρωμένες διαβαθμισμένες εξετάσεις ηλεκτρικής κιθάρας, μπάσου και ντράμς.  Από τότε, τα προγράμματα διδασκαλίας έχουν επεκταθεί, καλύπτοντας πλέον και τα μαθήματα πιάνου και φωνητικής, προσφέροντας υψηλότερα επίπεδα διπλωμάτων.

Η Rockschool έλαβε έγκριση από το Ηνωμένο Βασίλειο, Ουαλία και Νότια Ιρλανδία από το QCA το 2002.

Όλα τα πιστοποιητικά της Rockschool αναγνωρίζονται από το ACF από τα μέσα του 2010, το οποίο σημαίνει ότι οι υποψήφιοι μπορούν να εξασφαλίσουν τις σπουδές τους με ένα αναγνωρισμένο πτυχίο από τη Rockschool.

Σύστημα εκπαίδευσης:

Η Rockschool ακολουθεί το Grade Exams System.

Από την προκαταρτική ως την ανωτέρα υπάρχουν 8 grades.

Για κάθε grade υπάρχει διαφορετικό βιβλίο με συγκεκριμένα κομμάτια από τα οποία ο ενδιαφερόμενος διαλέγει σε ποια θα εξεταστεί. Επίσης για κάθε grade υπάρχει ηχογράφηση όλων των κομματιών από διακεκριμένους εκτελεστές. Έτσι προσφέρεται η δυνατότητα στον υποψήφιο να έχει ακόμα μια άποψη για την εκτέλεση των κομματιών.

Διαδικασία εξετάσεων:

Στις εξετάσεις είναι παρόντες ο μαθητής που εξετάζεται με τον εξεταστή ο οποίος είναι ορισμένος από το κολλέγιο και είναι κατά βάση Βρετανός. Οι εξετάσεις γίνονται στα αγγλικά..

Ο σπουδαστής εξετάζεται σε τρία κομμάτια της ύλης, παίζει δύο κλίμακες με τα arpeggio τους και απαντάει σε θεωρητικές και ακουστικές ερωτήσεις.

Διπλώματα:

Η Rockschool παρέχει εξετάσεις και διπλώματα στην ηλεκτρική κιθάρα και μπάσο, στα ντραμς, στα πλήκτρα (αρμόνιο),στο σύγχρονο πιάνο και στο μοντέρνο τραγούδι.

Υπάρχουν δύο είδη διπλωμάτων στη rockschool:

Performance Diplomas

Teaching Diplomas

και τα επίπεδά τους είναι 2:

 • Επίπεδο (level) 4: Πρωτοετή Απόφοιτου Πανεπιστημίου για Bachelor Degree
 • Επίπεδο (level) 6: Απόφοιτου Πανεπιστημίου για Bachelor Degree

                

                Performance Diplomas

                          Diploma in Music Performance -Level 4

Ο υποψήφιος πρέπει να είναι άνω των 16 ετών και να έχει επιτύχει ένα minimum της τάξης του Gr.8 ή κάποιου επίσης ιδίου επιπέδου εξετάσεων ή του επιπέδου του Level 3 ή πάλι κάποιας ισάξιας εξέτασης μουσικής.

 

Παρτιτούρες

 • Οι παρτιτούρες πρέπει να υποβάλλονται στον εξεταστή
 • Οι υποψήφιοι πρέπει να διαβεβαιώσουν ότι έχουν υποβάλλει τις πρωτότυπες παρτιτούρες (όχι φωτοτυπίες)
 • ΟΛΑ τα κομμάτια των εξετάσεων πρέπει να παιχτούν απ’ έξω.
 • Οι ταμπλατούρες της κιθάρας & της ντραμς δεν είναι δεκτές αν δεν είναι πλήρεις οι σημειογραφίες τους.

 

Audio

 • Τα Backing tracks είναι υπ’ ευθύνη του υποψήφιου
 • Τα Audio πρέπει να είναι γραμμένα σε CD ή σε μορφή inWAV.

 

Εξοπλισμός

 • Για τις προδιαγραφές του μουσικού οργάνου, παρακαλούμε ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα της Rockschool.

 

Υλικό Προώθησης

 • Το υλικό στήριξης και προώθησης πρέπει να παρουσιάζεται στον εξεταστή, συμπεριλαμβανομένων και στοιχείων προώθησης ιστοσελίδας σε μορφή screen shots.

Διαδικασία Εξέτασης

Βήμα Πρώτο: Quick Study Piece

Οι υποψήφιοι πρέπει να κατέχουν και να εκτελέσουν ένα άγνωστο κομμάτι (quick study piece) σε ένα backing track, διάρκειας 2½ -3 λεπτών. Το QSP απαιτεί ο υποψήφιος να δείξει τις προχωρημένες γνώσεις του πάνω στη μουσική, στον αυτοσχεδιασμό και στην ικανότητα ανάγνωσης. Το QSP δίνεται στον υποψήφιο 45 λεπτά πριν την εξέτασή του και μπορεί να το παίξει σε οποιαδήποτε σειρά κατά την διάρκεια της εξέτασης.

 

Βήμα Δεύτερο: Πρόγραμμα Εκτέλεσης

Στους υποψηφίους ζητάνε να παίξει ένα συνεκτικό & ισορροπημένο πρόγραμμα δημοφιλών κομματιών διάρκειας 20-25 λεπτών στο σύνολο. Το πρόγραμμα αυτό μπορεί να εκτελεστεί με backing tracks που θα έχει διαλέξει ο ίδιος. Τουλάχιστον δύο από τα κομμάτια που θα παίξει πρέπει να αποδίδουν την τεχνική επιδεξιότητα & τις ικανότητες σόλου του υποψηφίου σε προχωρημένο επίπεδο.

Τα προτεινόμενα κομμάτια θα τα βρείτε παρακάτω.

 

Βήμα Τρίτο: Προώθηση

Ο υποψήφιος πρέπει να υποβάλλει στον εξεταστή υλικό προώθησης της παρουσίασης όπως αφίσες, φυλλάδια, ιστοσελίδες (πχ ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, καλλιτεχνική ιστοσελίδα κτλ) ή οποιοδήποτε άλλο μέσο. Το υλικό αυτό υποβάλλονται στον εξεταστή πριν τις εξετάσεις εκτέλεσης

 

Βήμα Τέταρτο: Προφορικά

Ο εξεταστής θα κάνει κάποιο συγκεκριμένο αριθμό από ερωτήσεις που αφορούν την επιλογή του ρεπερτορίου του υποψηφίου, την άποψή του για την παρουσίαση & την προώθηση, καθώς και ερωτήσεις πάνω σε θέμα ασφάλειας & υγείας ενός υποψηφίου για το μουσικό όργανό του.

 

Για πιο αναλυτικές πληροφορίες, ανατρέξτε στο site της Rockschool:

http://www.rslawards.com/music/diplomas/performance-diploma/level-four

Licenciate in Music Performance -Level 6

Ο υποψήφιος πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και να έχει το Diploma Level 4 ή κάποιου επίσης ιδίου επιπέδου δίπλωμα 

 

Παρτιτούρες

 • Οι παρτιτούρες πρέπει να υποβάλλονται στον εξεταστή
 • Οι υποψήφιοι πρέπει να διαβεβαιώσουν ότι έχουν υποβάλλει τις πρωτότυπες παρτιτούρες (όχι φωτοτυπίες)
 • ΟΛΑ τα κομμάτια των εξετάσεων πρέπει να παιχτούν απ’ έξω.
 • Οι ταμπλατούρες της κιθάρας & της ντραμς δεν είναι δεκτές αν δεν είναι πλήρεις οι σημειογραφίες τους.

 

Audio

 • Τα Backing tracks είναι υπ’ ευθύνη του υποψήφιου
 • Τα Audio πρέπει να είναι γραμμένα σε CD ή σε μορφή inWAV.

 

Εξοπλισμός

 • Για τις προδιαγραφές του μουσικού οργάνου, παρακαλούμε ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα του Rockschool.

 

Υλικό Προώθησης

 • Το υλικό στήριξης και προώθησης πρέπει να παρουσιάζεται στον εξεταστή, συμπεριλαμβανομένων και στοιχείων προώθησης ιστοσελίδας σε μορφή screen shots.

Διαδικασία Εξέτασης:

 

Βήμα Πρώτο: Quick Study Piece

Οι υποψήφιοι πρέπει να κατέχουν και να εκτελέσουν ένα άγνωστο κομμάτι (quick study piece) σε ένα backing track, διάρκειας 3 – 3½ λεπτών . Το QSP απαιτεί ο υποψήφιος να δείξει τις προχωρημένες γνώσεις του πάνω στη μουσική, στον αυτοσχεδιασμό και στην ικανότητα ανάγνωσης. Το QSP θα δοθεί στον υποψήφιο 45 λεπτά πριν την εξέτασή του ο οποίος μπορεί να το παίξει σε οποιαδήποτε σειρά κατά την διάρκεια της εξέτασης.

Βήμα Δεύτερο: Πρόγραμμα Εκτέλεσης

Ζητείται από τους υποψηφίους να παίξουν ένα συνεκτικό & ισορροπημένο πρόγραμμα δημοφιλών κομματιών διάρκειας 25-30 λεπτών στο σύνολο. Ένα μινιμουμ των 2 κομματιών πρέπει να παιχτεί με έναν τουλάχιστον επιπλέον μουσικό και τουλάχιστον 2 κομμάτια πρέπει να έχουν τα στοιχεία υψηλού επιπέδου της τεχνικής επιδεξιότητας του υποψηφίου καθώς και τις ικανότητες του στα σόλο. Σε περίπτωση που παίξει κάποιο πρόγραμμα διασκευών, τουλάχιστον το ένα κομμάτι πρέπει να δείχνει σημαντική αναδιατύπωση ότι να προδίδει την αυθεντικότητα του.

 

Βήμα Τρίτο: Προώθηση

Ο υποψήφιος πρέπει να υποβάλλει στον εξεταστή υλικό προώθησης της παρουσίασης όπως αφίσες, φυλλάδια, ιστοσελίδες (πχ ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, καλλιτεχνική ιστοσελίδα κτλ) ή οποιοδήποτε άλλο μέσο. Το υλικό αυτό υποβάλλονται στον εξεταστή πριν την τις εξετάσεις εκτέλεσης.

 

Βήμα Τέταρτο: Προφορικά

Ο εξεταστής θα κάνει κάποιο συγκεκριμένο αριθμό από ερωτήσεις που αφορούν την επιλογή του ρεπερτορίου του υποψηφίου, την άποψή του για την παρουσίαση & την προώθηση, καθώς και ερωτήσεις πάνω σε θέματα ευθύνης, ασφάλειας & υγείας ενός υποψηφίου για το μουσικό όργανό του.

 

Για πιο αναλυτικές πληροφορίες, ανατρέξτε στο site της Rockschool:

http://www.rslawards.com/music/diplomas/performance-diploma/level-six

Teaching Diplomas

Ο στόχος του συγκεκριμένου διπλώματος είναι να χορηγήσει ένα ευέλικτο, επαγγελματικό δίπλωμα για έμπειρους μουσικούς & μουσικής τεχνολογίας ώστε να αποκτήσουν την ικανότητα να μεταδώσουν τις γνώσεις τους σε άλλους.

Diploma in Music Teaching -Level 4

Το Δίπλωμα Διδασκαλίας του Level 4 (4ου Επιπέδου) απευθύνεται σε εκείνους τους υποψήφιους που είτε δεν έχουν καμία επίσημη εμπειρία διδασκαλίας αλλά επιθυμούν να γίνουν δάσκαλοι ή οι υποψήφιοι που είναι ήδη δάσκαλοι, διδάσκουν χωρίς να έχουν όμως ιδιαίτερη εμπειρία.

 

Απαιτήσεις εξέτασης:

 

 • Ο υποψήφιος πρέπει να έχει κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του
 • Να έχει ένα Certificate επιπέδου Gr.8 ή Level 3

 

Διαδικασίες εξέτασης:

 

Οι συγκεκριμένες εξετάσεις χωρίζονται σε 2 μέρη (units). Στο πρώτο μέρος ο υποψήφιος καλείται να παραδώσει υλικά που έχει προετοιμάσει (βίντεο κτλ) ως στοιχεία που αποδεικνύουν τις ικανότητες του στη διδασκαλία και στο σχεδιασμό μαθημάτων σε ένα ευρύ φάσμα διδασκαλίας.

Σε περίπτωση που το πρώτο μέρος δεν είναι πλήρες ή υπάρξουν κάποιες ελλείψεις, δίνεται στον υποψήφιο η ευκαιρία να κάνει παράδοση εκ νέου. Αφού ολοκληρωθεί  το Unit 1 τότε καλείτε ο υποψήφιος να συνεχίσει στο δεύτερο μέρος.

 Στο δεύτερο μέρος είναι το πρακτικό μέρος της εξέτασης όπου ο υποψήφιος παρακολουθεί μια ειδικά διαμορφωμένη εξέταση που διευθύνει το Rockschool.

 

UNIT 1: Οι υποκατηγορίες του πρώτου μέρους αφορούν

 • Παράδοση ενός DVD/Video ενός μαθήματος σε δράση
 • Οι ορχηστρικές/ μουσικοτεχνολογικές ικανότητες του υποψηφίου
 • Portfolio Σχεδιασμού μαθήματος & practice logs (αρχεία εξάσκησης/ κατάσταση πρακτικών διαδικασιών)

 

UNIT 2: Το περιεχόμενο είναι διαμορφωμένο από 2 κύριες μορφές των στοιχείων

 • Session 1 – Μέρος 1ο : Εκτίμηση των γενικών τεχνικών διδασκαλίας σε dvd
 • Session 1 – Μέρος 2ο: Εκτίμηση εκτελέσεων σπουδαστών
 • Session 2: Πρακτικές εξετάσεις/ συζητήσεις μεθόδων διδασκαλίας, πρακτικές μικρών επιχειρήσεων & ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. (40 λεπτά)

 

Για πιο αναλυτικές πληροφορίες, ανατρέξτε στο site της Rockschool:

 http://www.rockschool.co.uk/qualifications/diplomas/teachingdiploma/

Licenciate in Music Teaching -Level 6

Το Δίπλωμα Διδασκαλίας του Level 6 (6ου Επιπέδου) απευθύνεται σε εκείνους τους υποψήφιους που είτε δεν έχουν καμία επίσημη εμπειρία διδασκαλίας αλλά επιθυμούν να γίνουν δάσκαλοι ή οι υποψήφιοι που είναι ήδη διδάσκουν χωρίς να έχουν όμως ιδιαίτερη εμπειρία.

 

Απαιτήσεις εξέτασης:

 

 • Ο υποψήφιος πρέπει να έχει κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του
 • Να έχει ένα Certificate επιπέδου Gr.8 ή Level 3

 

Διαδικασίες εξέτασης:

 

Οι συγκεκριμένες εξετάσεις χωρίζονται σε 2 μέρη (units). Στο πρώτο μέρος ο υποψήφιος καλείται να παραδώσει υλικά που έχει προετοιμάσει (βίντεο κτλ)ως στοιχεία που αποδεικνύουν τις ικανότητες του στη διδασκαλία και στο σχεδιασμό μαθημάτων σε ένα ευρύ φάσμα διδασκαλίας.

Σε περίπτωση που το πρώτο μέρος δεν είναι πλήρες ή υπάρξουν κάποιες ελλείψεις, δίνεται στον υποψήφιο η ευκαιρία να κάνει παράδοση εκ νέου. Αφού ολοκληρωθεί  το Unit 1 τότε καλείτε ο υποψήφιος να συνεχίσει στο δεύτερο μέρος.

Στο δεύτερο μέρος είναι το πρακτικό μέρος της εξέτασης όπου ο υποψήφιος παρακολουθεί μια ειδικά διαμορφωμένη εξέταση που διευθύνει το Rockschool.  

 

UNIT 1: Οι υποκατηγορίες του πρώτου μέρους αφορούν

 • Παράδοση ενός DVD/Video ενός μαθήματος σε δράση
 • Οι ορχηστρικές/ μουσικοτεχνολογικές ικανότητες του υποψηφίου
 • Portfolio Σχεδιασμού μαθήματος & practice logs (αρχεία εξάσκησης/ κατάσταση πρακτικών διαδικασιών)

 

UNIT 2: Το περιεχόμενο είναι διαμορφωμένο από 2 κύριες μορφές των στοιχείων

 • Session 1 – Μέρος 1ο : Εκτίμηση των γενικών τεχνικών διδασκαλίας σε dvd
 • Session 1 – Μέρος 2ο: Εκτίμηση εκτελέσεων σπουδαστών
 • Session 2: Πρακτικές εξετάσεις/ συζητήσεις μεθόδων διδασκαλίας, πρακτικές μικρών επιχειρήσεων & ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. (40 λεπτά)

 

Για πιο αναλυτικές πληροφορίες, ανατρέξτε στο site της Rockschool:

http://www.rockschool.co.uk/qualifications/diplomas/teachingdiploma/

Κάθε ένα από αυτά τα διπλώματα έχει δύο τύπους σύμφωνα με το NQF( National Qualification Framework).

 • Επίπεδο (level) 4: Πρωτοετή Απόφοιτου Πανεπιστημίου για Bachelor Degree
 • Επίπεδο (level) 6: Απόφοιτου Πανεπιστημίου για Bachelor Degree

Ucas

Τα UCAS είναι ο επίσημος οργανισμός για τη διαχείριση των αιτήσεων προς τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Αγγλίας σε όλους τους τομείς και ειδικότητες. Μέσω των UCAS κάθε υποψήφιος έχει τη δυνατότητα να μάθει από ποια πανεπιστήμια προσφέρονται τα προγράμματα σπουδών που επιθυμεί και να κάνει αίτηση προς τα Πανεπιστήμια της αρεσκείας του. Είναι κάτι σαν τα δικά μας μόρια. Η σημαντική όμως διαφορά είναι ότι  δεν αφορούν μόνο σπουδές γύρω από τη μουσική αλλά οποιοδήποτε επιστημονικό πεδίο (οικονομικά, ιατρική κτλ).

Στη Rockschool τα UCAS μετράνε στα grades 6,7,8.

Περισσότερες πληροφορίες για το RockSchool μπορείτε να βρείτε:

Ελληνικά: www.rockschoolgreece.com

Αγγλικά: www.rslawards.com

12832370_10153381556936821_5277939153774669880_n

ditya bhande bukaporn.net diana prince porn
xvedeos eroebony.net xnxx sex videos download
ftopx hindipornsite.com indianmassagesex
اسماء الكس ninaporn.net سكسيات قصص
www.24porn.com xbeeg.mobi www.borwap.com
new bangla sex collegeporntrends.com panu vedio
اافلام سكس pornoaraby.com نيك
xxxx hindi video tubeofporn.mobi sunny leon interview
سكس خنثى xunleimi.org نسونجى موقع
اب ينيك ابنته meyzo.mobi انجلينا وايت
hot romance sex tryporno.info indian sex videos village
hentai fa mangahentaipro.com love live hentia
first yaya april 26 thepinoytv.net mainit na panahon
افلام نيك للكبار arab-porno.net اب وابنته الجامعية لمدة 11 سنوات
jav911 pornstarporntrends.com sex marathi video