Σάκης Καρακώστας

Γεννήθηκε στη Λαμία, το 1990.  Η επαφή του με τη μουσική, άρχισε στην ηλικία των 6 ετών, στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας, όπου παρακολούθησε μαθήματα κλασικού βιολιού για 10 χρόνια, ( τάξη Τσέφα Αντονέλα )και πήρε το πτυχίο από τη σχολή Εν Ωδαίς, το 2013 με το βαθμό Άριστα. 

Είναι πτυχιούχος του Ειδικού Αρμονίας (2011) και απόφοιτος του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής , στο ΤΕΙ Ηπείρου, με δασκάλους στο παραδοσιακό βιολί, τους δεξιοτέχνες του είδους Γιώργος Φλούδα, Γιώργο Ψάλτη και Σωτήρη Κατσούρα.  Σημαντικές ήταν οι γνώσεις που αποκόμισε και οι κατευθύνσεις που του δόθηκαν, από τους μουσικολόγους και ερευνητές του τμήματος, Γιώργο Κοκκώνη, Μάρκο Σκούλιο, Χαράλαμπο Σαρρή και Γιάννη Μπελώνη.   

Έχει λάβει μέρος σε συναυλίες και έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες του λαϊκού και έντεχνου χώρου, όπως οι Βασίλης Λέκκας, Σοφία Παπάζογλου, Δημήτρης Υφαντής, Νάντια Καραγιάννη, Δημήτρης Μπάσης και Πίτσα Παπαδοπούλου.  Το 2015 συνεργάστηκε με τον Ματθαίο και Κωνσταντίνο Τσαρουχίδη , ως μέλος μικρού συνόλου εγχόρδων  με αποκορύφωμα τη συναυλία τους στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με το project ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑ.   

Από το 2013 ως και σήμερα, αποτελεί μέλος της ορχήστρας, στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών’’ Διαμαντής Παλαιολόγος’’, στη Σκόπελο, υπό την αιγίδα της UNESCO. 

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσικολογικού και παιδαγωγικού περιεχομένου: με τον μπασίστα Παναγιώτη Ανδρέου, με θέμα: ’’ Ρυθμολογική ανάλυση του καρσιλαμά και τεχνικές διαχείρισης του μπάσου, σε μουσικές των Βαλκανίων’’με τον μπασίστα Παναγιώτη Ανδρέου,’’Τροπικός αυτοσχεδιασμός (ταξίμι) στο βιολί. Δομή-Ανάπτυξη-Ερμηνεία στην Οθωμανική κλασική μουσική’’ με τον Κύπριο βιολιστή Μιχάλη Κουλουμή, με τον κιθαρίστα Αντώνη Απέργη στα πλαίσια του 5ου Art Festival Πολιτιστική Παρεμβολή , με το μουσικό σχήμα New York Gypsy All Stars. Υπήρξε μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Λαμίας και της Ορχήστρας Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας (2003-2007), της παραδοσιακής ορχήστρας «Άρτα: άλλοτε και τώρα» και του σχήματος ’’Αralik Εnsemble’’. 

Συνεχής παρουσία στο Art Festival Πολιτιστική Παρεμβολή με διαφορετικά μουσικά σχήματα (2009-2013) και συμμετοχή σε πολλά αφιερώματα σε Σμυρνιούς συνθέτες του ρεμπέτικου, στο Νομπελίστα Γιώργο Σεφέρη με τίτλο ’’ Το πυκνό βάρος του χορευτή’’, στα Καζαντζίδεια 2014,καθώς και στην υπό έκδοση δισκογραφική παραγωγή του ΤΕΙ Ηπείρου στο Σμυρνιό συνθέτη Ι. Δραγάτση (Ογδοντάκη). 

Στα πλαίσια του φεστιβάλ Δ. Παλαιολόγος στη Σκόπελο, συνεργάστηκε με την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του φεστιβάλ Ναυσικά Παλαιολόγου, Αλέξανδρο Παπουτσή και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λιβαδερού και Δενδρακίων για τη δημιουργία του μοναδικού στο είδος του επιτραπέζιου παιχνιδιού γνώσεων, το DancefestivalGR Quiz.