Αυτοσχεδιασμός

Ο θεατρικός αυτοσχεδιασμός είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες ηθοποιοί για να προσεγγίσουν τον ρόλο, αντλώντας υλικό από τις εσωτερικές δυναμικές του χαρακτήρα, της ψυχοσύνθεσης και της προσωπικότητάς τους.
Ταυτόχρονα είναι μια αλάνθαστη μέθοδος αυτογνωσίας αφού προσφέρει τη δυνατότητα μέσα από το παιχνίδι των ρόλων να ανακαλύψουμε τις κρυμμένες μας αρετές και τους απωθημένους μας φόβους.
Διασκεδαστικές ασκήσεις αυτοσυγκέντρωσης, ανταλλαγές εμπειριών μέσα από συμβολικά αντικείμενα-ερεθίσματα, ψυχολογικά τεστ βασισμένα σε αρχετυπικά πρότυπα που αποκαλύπτουν την βαθύτερη εκδοχή του εαυτού μας, είναι τα εργαλεία που ανοίγουν τις δικλείδες για την σύσφιξη των σχέσεων της ομάδας και την αλληλεπίδραση των μελών της.

Όμως μέσα από το παιχνίδι του αυτοσχεδιασμού μαθαίνουμε επίσης στην πράξη, πως ο κόσμος μας είναι κι αυτός ένα μεγάλο θέατρο και πως είναι στο χέρι μας να αναγνωρίσουμε τις ικανότητές μας, να λύσουμε τα προβλήματα και να εμπιστευτούμε τα ταλέντα μας ώστε να κατακτήσουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
Κι αυτή η γνώση είναι ό,τι πολυτιμότερο μπορεί να μας προσφέρει η πρακτική ενασχόληση με το θέατρο..

Καθηγητές Τμήματος