Κωνσταντίνα Τσεκούρα

Γεννήθηκε στην Λαμία. Απόφοιτη του τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής της Πάτρας. Ξεκίνησε τις σπουδές της στο φλάουτο στη Λαμία με δασκάλα την Ειρήνη Ντελέζου κι ολοκλήρωσε, αποκτώντας το δίπλωμά της με «Άριστα», το 2013 στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών στην τάξη της Iwona Beata Glinka. Παράλληλα, απέκτησε πτυχίο αρμονίας με «Άριστα» με δάσκαλο το Θοδωρή Καραθόδωρο.

Έχει συμμετάσχει ενεργά σε σεμινάρια φλάουτου με τη Barbara Świątek-Żelazna και τον Michael Faust. Ήταν μέλος της ορχήστρας και των συνόλων μουσικής δωματίου του Δημοτικού Ωδείου Πατρών. Το 2013 συμμετείχε στη συναυλία «The magic flutes» της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών στο Ινστιτούτο Goethe υπό τη μουσική διεύθυνση του Ιάκωβου Κονιτόπουλου.

Από το καλοκαίρι του 2017 είναι μέλος του μουσικού σχήματος «Ονειρόδρομοι» που δημιουργήθηκε από τον Πατρινό συνθέτη και κιθαριστή Γιώργο Παπαδόπουλο. Καθώς, παράλληλα ασχολείται με τη μουσική διδασκαλία. Έχει συμμετάσχει σε Φεστιβάλ Κιθάρας σε συνεργασία με το Γιώργο Παπαδόπουλο και το σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Τον Ιούλιο του 2019 εμφανίστηκε με το μουσικό σχήμα «Ονειρόδρομοι» στις διεθνείς συναυλίες στο Ξηροπήγαδο Αρκαδίας, στο ανοικτό θέατρο Καλολίμανου.

Τον τελευταίο χρόνο είναι δασκάλα φλάουτου και μουσικής προπαιδείας στις Σχολές Κέφος – Σύγχρονο Ωδείο Λαμίας.