[…]"/> Λαμία: “Μαγευτήκαμε” από την γιορτή του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού και των Σχολών Κέφος – Kefos Arts

Λαμία: “Μαγευτήκαμε” από την γιορτή του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού και των Σχολών Κέφος

Ένας Κόσμος τόσο διαφορετικός, μα ταυτόχρονα τόσο μοναδικός και όμοιος! Μέσα από  τη μουσική και το θέατρο!

 

Η όμορφη και συγκινητική ιστορία του «4ου Μάγου» ζωντάνεψε και «μάγεψε» το κοινό που είχε τη δυνατότητα να απολαύσει τη μουσικοθεατρική παράσταση στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων από τα παιδιά του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού και τους μαθητές του Σύγχρονου Ωδείου «Κέφος», το απόγευμα της Κυριακής 15 Δεκεμβρίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων.

Η καθιερωμένη ετήσια γιορτή του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιήθηκε με ξεχωριστή επιτυχία μέσα από την ερμηνεία των παιδιών του παραρτήματος και τη μουσική επένδυησ από τους μικρούς και μεγάλους μαθητές του Ωδείου «Κέφος» αποσπώντας το ένθερμο χειροκρότημα του κοινού στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου.

 

Μέσα από την εκφραστική δύναμη της μουσικής και του θεάτρου που απευλευθερώνει τα πιο μύχια συναισθήματα της ψυχής μικροί και μεγάλοι καλλιτέχνες επί σκηνής ξεδίπλωσαν έναν κόσμο τόσο μοναδικό και διαφορετικό, αλλά και τόσο διαφορετικό…

Η χριστουγεννιάτικη ιστορία περιγράφει τις περιπέτειες του καλού Μάγου Αρνταβάν που ξεκίνησε να συναντήσει τον νεογέννητο Θεάνθρωπο, αλλά καθυστέρησε βοηθώντας όποιον έβρισκε στο δρόμο του και είχε την ανάγκη του. Στο τέλος ο Θεός τού αποκάλυψε ότι αυτή ήταν η αποστολή του και ο δρόμος για να βρεθεί δίπλα Του στην αιώνια ζωή.

Την γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό ο Πανοσιολογιώτατος Αρχμιανδρίτης Βαρθολομαίος, εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών, ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων Παναγιώτης Στασινός, ενώ ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης έστειλε μήνυμα, αφού οι κοινοβουλευτικές του υποχρεώσεις τον ήθελαν στην Αθήνα.

Ο νέος Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Δημήτρης Δρακάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε στο σύνολο των δομών που περιλαμβάνει το ΚΚΠΠΣΕ και την προσφορά του σε ηλικιωμένους και παιδιά.

Τέλος, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθυντής του Σύγχρονου Ωδείου, Παναγιώτης Κέφος, αρωγός σε κάθε εθελοντική δράση και προσφορά στον συνάνθρωπο.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο πρώην Πρόεδρος του ΚΚΠΠΣΕ Θοδωρής Δημόπουλος και η πρώην Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και νυν Δημοτική Σύμβουλος Λαμιέων Βίβιαν Αργύρη.