Με τον διακεκριμένο σολίστ κιθάρας Μιχάλη Κονταξάκη ξεκινά ο κύκλος σεμιναρίων του Σύγχρονου Ωδείου Λαμίας

kontaimage2
Ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της νέας γενιάς των Ελλήνων κιθαριστών, ο Μιχάλης Κονταξάκης, θα δώσει ρεσιτάλ το Σάββατο 26 Νοέμβρη , στις 8:30 το βράδυ, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων ( Λεωνίδου 9-11). H εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων.

Tο πρόγραμμα περιλαμβάνει

Α’ Μέρος


J.S.Bach(1685-1750) – Παρτίτα BWV 1004 για σόλο βιολί
Allemande
Courante
Sarabande
Gigue
Chaconne

Β’Μέρος


Franz Schubert (1797-1828) - 3 τραγούδια σε μεταγραφή J.K.Mertz
Isaac Albeniz (1860-1909) - Mallorca
Joaquín Rodrigo (1901-1999) - Junto al Genaralife
Leo Brouwer (1939) - Paisaje Cubano con campanas
Agustin Barrios "Mangore" (1885-1944) - La Catedral
image2

Την Κυριακή 27 Νοέμβρη, ο Μιχάλης Κονταξάκης θα βρεθεί στο Σύγχρονο Ωδείο Λαμίας, όπου και θα πραγματοποιήσει σεμινάριο- εργαστήρι τεχνικής της κλασικής κιθάρας.

Ο διαπρεπής σολίστ και έμπειρος δάσκαλος κιθάρας Μιχάλης Κονταξάκης διδάσκει σφαιρικά και δομημένα όλα τα κεφάλαια της τεχνικής της σύγχρονης κλασικής κιθάρας και παρουσιάζει ανάλογα παραδείγματα από τη φιλολογία του οργάνου, επιβεβαιώνοντας ότι η υψηλού επιπέδου τεχνική αποτελεί καθοριστικό μέσο για τη επίτευξη της άρτιας ερμηνείας.
Θα δουλέψουμε όλοι μαζί με τις κιθάρες μας. Ξεκινάμε από τα στοιχειώδη, τα αναλύουμε όμως σε βάθος. Παίζουμε και δοκιμάζουμε όλα αυτά με τα οποία καταπιανόμαστε. Ταυτόχρονα και ο καθένας χωριστά. Θέτουμε ερωτήματα και προβλήματα σαν κι αυτά που ανακύπτουν συνεχώς όταν μελετάμε. Προτείνουμε λύσεις και προσπαθούμε να βάλουμε τα πράγματα σε τάξη, έτσι ώστε να αισθανθούμε ικανοί να αντιμετωπίσουμε παρόμοια προβλήματα μόνοι μας. Κάνουμε ένα μεγάλο κύκλο περνώντας από όλα τα κεφάλαια της τεχνικής δίνοντας και πολλά παραδείγματα από τη φιλολογία. Συζητάμε όποιες απορίες ή ιδέες προκύψουν.

Πάντα πίστευα πως τεχνικά σε όλα τα επίπεδα δουλεύουμε τα ίδια πράγματα. Οι πιο προχωρημένοι απλά ασχολούνται με δυσκολότερες παραλλαγές και φροντίζουν περισσότερες λεπτομέρειες. Νομίζω λοιπόν πως μπορεί να είναι εφικτή και γόνιμη η ομαδική δουλειά, ακόμη και με παιδιά διαφορετικού μεταξύ τους επιπέδου. Και φυσικά δεν πηγαίνω σε αυτή τη συνάντηση σαν αυθεντία της κιθαριστικής τεχνικής.

Έχω αντιμετωπίσει πολλά τεχνικά προβλήματα είτε δικά μου είτε μαθητών μου, άλλοτε με περισσότερη κι άλλοτε με λιγότερη επιτυχία όμως πάντα εργάστηκα με τη μέγιστη αφοσίωση. Τέλος, να υπογραμμίσω την πάγια άποψή μου ότι η σταθερή και υψηλού επιπέδου τεχνική αποτελεί απλά το μέσο που θα βοηθήσει, αν χρησιμοποιηθεί σωστά, στην επίτευξη καλύτερων ερμηνειών και μόνο σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Ο ίδιος εξηγεί

Σημαντικές Πληροφορίες

  • Στο εργαστήρι μπορούν να λάβουν μέρος σπουδαστές κατωτέρας, μέσης και ανωτέρας σχολής, καθώς και απόφοιτοι.
  • Οι συμμετέχοντες δεν χρειάζεται να παρουσιάσουν προετοιμασμένα έργα.
  • Το εργαστήρι θα λειτουργήσει σε δύο (γνωστικά) επίπεδα, καθένα από τα οποία θα πραγματοποιηθεί τρεις ώρες το πρωί (10:00-13:00)και τρεις ώρες το απόγευμα (15:00-18:00)
  • Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Προσκλήσεις διατίθενται στο Ωδείο Λαμίας

Τιμή για το ρεσιτάλ & ακροατής στο σεμινάριο:5 ευρώ
Τιμή για το ρεσιτάλ και ενεργός στο σεμινάριο:20 ευρώ
Πληροφορίες: info@kefosarts.gr, 6932 750 626

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *